Mod de preparare : 1.Blatul Albusurile se bat cu zaharul pina devine o bezea tare. Se amesteca migdalele impreuna cu sarea , amidonul si aroma de van
Mod de preparare :
1.Blatul
Albusurile se bat cu zaharul pina devine o bezea tare.
Se amesteca migdalele impreuna cu sarea , amidonul si aroma de vanilie.Totul se incorporeaza usor in bezea.
Pe o tava pentru cuptor se pune hirtie de copt, apoi se deseneaza cu creionul 2 forme cu dimensiunea de 24-26 cm si una cu dimensiunea de 26-28. Facem in marimi diferite pentru a avea o margine frumoasa cind turnam compozitia pentru inghetata.
(imagine Atasata)
Bezeaua se imparte in 3 parti din care o parte sa fie putin mai mare.
Se toarna, se niveleaza frumos si se da la cuptor preincalzit 180° pentru un timp de 20 de minute. Cum am mai spus, se pot pregati cu o zi sau 2 inainte.
Se lasa complet la racit.
Ciocolata alba, se topeste la baie de aburi impreuna cu grasimea de cocos.
Fiecare blat din bezea se unge pe amindoua parti cu cicolata si se lasa la uscat.
2.Inghetata parfait limete, menta, bezea:
Limetele se dau intr-un jet de apa fierbinte se taie in bucatele. Menta se spala si se adauga impreuna cu limetele la blender, mixer, pina se piureaza .
Albusul se bate spuma, nu tare.
Zaharul se pune intr-un vas si se adauga foarte putina apa,sa se vada putin deasupra zaharului
Se pune la fiert pina ajunge la o temperatura de 120°.Cine nu are termometru face proba (dupa 6-7 minute, testat si cronometrat de mine) cu o furculita.
Se scufunda o furculita in sirop si se sufla printre gaurici. La inceput se formeaza baloane separate., apoi vine faza a doua unde se formeaza baloane unul legat de altul. Ei, acum a venit timpul sa luati siropul de pe foc.
De ce trebuie sa facem acest sirop?
Prin aceasta metoda se omoara bacteriile care se pot face in albusuri. Facem inghetata nu?
Siropul trebuie sa aiba o consistenta ceva cleioasa, dar daca se intinde prea mult a fost deja prea tirziu.
Siropul acesta fierbinte rezultat se toarna asa fierbinte cum este, cu incetul si se mixeaza la cea mai mare viteza, pina este ca o bezea tare si are o temperatura calduta.
Intre timp inmuiem gelantina, batem frisca.
Se adauga gelatina dizolvata, apoi piureul din menta si limete.
La sfirsit se incorporeaza frisca
3. Asamblarea:
Mai intii se pune blatul cel mai mare pe o farfurie cu marimea respectiva ( Eu am o forma de tort la care se ia "fundul")
Se pune un inel pentru ansamblarea torturilor si se toarna din inghetata.
Apoi se adauga al doilea blat, iar inghetata avind grija ca ultimul blat sa aiba deasupra un strat mai subtire.
Se da la congelator pentru un timp de minm 4 ore.
Se orneaza cu fructele dorite, ceva frunze de menta.
Pofta buna!
Reteta Inghetata -Tort Limenta a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post