Diplomat de lamaie

Blat: Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si apoi galbenusurile si la sfarsit faina si praful de copt,1 esenta de vanilie Crema: S

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 120gr zahar
  • 180gr faina
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 1 lamaie
  • 250g zahar
  • 4 oua
  • 430 gr iaurt
  • 200 gr frisca
  • 2 plicuri de gelatina
  • 200 ml de apa
  • Siropul:
  • 200 ml apa
  • zahar ( dupa gust)
  • vanilie

Mod de preparare

Blat:

Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul treptat si apoi galbenusurile si la sfarsit faina si praful de copt,1 esenta de vanilie

Crema: Se spala lamaia (o lamaie si jumatate) se fierbe in apa, taiata felii subtiri pe lungime, dupa care se adauga zaharul - 150 gr zahar( se scot lamaile)

Se pune gelatina la inmuiat 10 min in apa si apoi o topesti la bain marin

-1 lamaie rasa si stoarsa

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu 250 gr zahar, se adauga iaurtul, frisca, gelatina, siropul de lamaie, coaja si zeama de lamaie

La final se bat albusuile si se adauga la crema.

Siropul se foloseste pentru insiroparea blatului de tort.

Se pune celofan intr-o cratita si se pune1/3 din crema. Se insiropeaza primul strat de blat si se pune crema, apoi cel de-al doilea strat de crema.

Pentru ornat: frisca
Se lasa o noapte la figider

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors