Cusma lui Guguta

Un dulce marca moldoveneasca fara de care nu trece nici o sarbatoare.

Portii
6
Timp pregatire
720 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 21 clatite:
  • 4 oua
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri de zahar vanilinat
  • 400 g faina alba
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de caspuni/zmeura
  • crema de ciocolata
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Pentru decor:
  • frisca
  • ciocolata
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Din ingredientele pentru clatite facem compozitia, dupa care facem 21 de clatite pe care le umplem dupa preferinta cu dulceata sau crema de ciocolata.

Pe un suport rotativ de tort se pun 6 clatite si peste crema (smantana mixata cu zahar pudra), urmand apoi celelalte straturi, 5,4,3,2,1...:).

Se orneaza cu frisca,ciocolata rasa si nuca de cocos, dupa care se lasa la frigider pentru minim 12 ore sa se inmoaie.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce