Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • lapte 240 ml
  • zahar 90 g
  • unt 80 g
  • oua 2 buc
  • coaja rasa de lamaie 1 lingurita
  • esenta de rom 1 lingurita
  • faina 550 g
  • drojdie un pliculet de 7 g
  • Umplutura:
  • cirese fara samburi 500 g
  • zahar brun 50 g
  • scortisoara 1 lingurita
  • amidon 2 linguri
  • plus un ou pentru uns
  • Glazura:
  • unt 50 g
  • crema de branza 150 g
  • zahar pudra 100 g
  • vanilie 1 lingurita
  • scortisoara 1 lingurita

Mod de preparare

• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata
• montati paleta pentru aluat si spatula pentru curatarea marginii vasului
• mixati lejer pana obtineti un aluat ferm, nelipicios iar daca mai este nevoie, mai adaugati putina faina
• framantati 10-15 minute la viteza mica, apoi acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca pentru o ora, in loc ferit de curent
• puneti faina pe masa de lucru si intindeti apoi o foaie dreptunghiulara, de 1.5 cm grosime
• amestecati ciresele cu zaharul, scortisoara si amidonul si puneti umplutura pe foaia de aluat, apoi rulati
• taiati aluatul rondele de 2 cm grosime, cu un cutit bine ascutit si asezati fiecare bucata cu fata in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt
• lasati 2 cm distanta intre rulouri
• ungeti rulourile cu oul batut
• coaceti rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc deasupra
• intre timp pregatiti glazura: mixati in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu telurile duble, untul moale cu zaharul, adaugati crema de branza, vanilia si scortisoara
• scoateti tava din cuptor si ungeti rulourile fierbinti cu crema din belsug

Savurati!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors