Cheesecake rece

• rupeti biscuitii si macinati-i in blenderul Oster Classic Chrome impreuna cu scortisoara • scoateti untul din frigider

Portii
8
Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • crema de branza calitativa - 500 g
  • gelatina - 3 pliculete
  • intaritor de frisca - 1 pliculet
  • lapte - 150 ml pentru compozitie + 300 ml in care hidratati gelatina
  • creme patisserie - 450 ml
  • unt calitativ - 200 g
  • biscuiti digestivi - 400 g
  • scortisoara macinata - 2 lingurite
  • zahar bourbon - 3 pliculete
  • esenta de cafea - 2 lingurite
  • zahar tos - 130 g - 150 g

Mod de preparare


• rupeti biscuitii si macinati-i in blenderul Oster Classic Chrome impreuna cu scortisoara
• scoateti untul din frigider si dati-l pe razatoare astfel incat sa-l imprastiati pe toata suprafata biscuitilor
• tapetati cu unt si zahar pudra o forma de tarta cu partea de jos detasabila
• incorporati in totalitate biscuitii cu untul, astfel incat sa obtineti un aluat umed si usor de modelat
• presati in toate colturile formei de tarta si intindeti stratul de biscuiti egal si nivelati-l bine
• umeziti-va mainile si apasati usor pe biscuiti pentru a crea un strat unificat
• lasati la frigider pentru cca. 15 minute pentru a se intari
• hidratati gelatina in 300 ml lapte rece
• amestecati in blenderul Oster Classic Chrome, pe viteza mica, crema de branza, 150 ml lapte rece, intaritorul de frisca, esenta de cafea si Creme Patisserie
• adaugati ambele tipuri de zahar si mixati pe ultima treapta de viteza
• la foc mic, intr-un ibric, fara a ajunge la fierbere, amestecati laptele cu gelatina pana ce devine usor caldut, iar granulele de gelatina sunt complet dizolvate
• adaugati laptele cu gelatina in blenderul Oster Classic Chrome peste cealalta compozitie si amestecati pana se distribuie uniform
• scoateti forma de tarta din frigider si adaugati crema in ea
• miscati forma de tarta stanga-dreapta pana se niveleaza si lasati-o la frigider pentru cca. 2 ore

Pofta buna! 

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors