Cheesecake fara coacere cu cirese si capsuni

Reteta am gasit-o pe un site si imediat m-am indragostit de ea. Prima data am facut-o in varianta originala, dar apoi am transformat-o in varianta mea, cu cirese

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g biscuiti digestivi
  • 400 ml Smantana lichida
  • 600 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte cald
  • 20 g gelatina granulata
  • 200 g cirese pt decor
  • 150 g unt topit pt blat
  • 300 g capsuni pt jeleu
  • 3 lg zahar pt jeleu
  • 10 g gelatina granulata pt jeleu
  • 100 ml apa pt jeleu

Mod de preparare

Biscuitii digestivi (pot fi folositi si normali dar acestia sunt mai buni deoarece se leaga mai bine blatul) se fac pudra intr-un robot peste ei adaugandu-se untul topit si se amesteca cu o furculita pana cand toti biscuitii sunt imbibati cu unt. Se pune intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se da la frigider pana s-au intarit. De regula cand este gata crema de branza de preparat este gata si blatul Crema de branza trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pun cele 20 g gelatina la inmuiat cu 100 ml apa rece si se lasa cam 10 min. Crema de branza se bate cu zaharul bine, iar apoi se toarna in fir subtire smantana lichida (pentru frisca). Laptele se incalzeste usor (nu trebuie sa fie fierbinte) si peste el se toarna gelatina si se amesteca bine. Apoi laptele cu gelatina dizolvata se toarna incet peste crema de branza si se amesteca bine cu mixerul. Se aranjeaza ciresele jumatati peste blatul de biscuiti si toata compozitia de branza se toarna peste biscuiti si se da la frigider cel putin 1 ora. Pentru jeleu (poate fi facut cu orice fruct) se pun capsunile intr-o oala cu 3 lg de zahar si se lasa sa fiarba 5 min. Intre timp se hidrateaza gelatina (10 g) cu apa timp de 10 min. Cand sunt gata capsunii se dau la o parte de pe foc. Dupa 5 min pot fi facuti pasta cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie. Peste pasta de capsuni se toarna gelatina si se amesteca bine. Compozitia la temperatura camerei se toarna peste tort si se da la frigider cel putin 1 ora. Se poate decora cu capsuni sau cirese In poze aveti varianta si cu capsuni :) ps: crema de branzanu este una scumpa, am cumparat una produsa pt un supermarket dar smantana pt frisca este La Dorna.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors