Cheesecake cu unt de arahide

Pentru cei care iubesc untul de arahide, acest cheesecake este minunat!

Portii
10
Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. crusta: 250 g biscuiti Petit Beure
  • 2 lg cacao
  • 100 g unt
  • Pt. umplutura: 400 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg pline cu unt de arahide
  • 2 lg smantana
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g smantana grasa
  • batoane de ciocolata cu jeleu
  • Pt. ornat: crema de ciocolata tip Nutella/Finetti
  • 100 g cioolata cu orez expandat (Lidl)
  • 1 lg unt de arahide
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 2 lg lapte

Mod de preparare

Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine. Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe fundul tavii crusta de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine crusta apoi se da la rece pana se pregateste umplutura. Umplutura: se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra. Se adauga untul de arahide, se mixeaza din nou si apoi se pune smantana. Se omogenizeaza si se da deoparte. Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana si se mixeaza la inceput la viteza mica apoi treptat marim viteza pana se obtine o consistenta tare. Se omogenizeaza apoi frisca cu branza, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Batoanele de ciocolata se taie bucatele mici si se amesteca in compozitie. Se toarna peste crusta, se niveleaza, se acopera cu folia si se da la rece pentru cel putin o ora. Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se scoate inelul formei, se aseaza pe un platou si se indeparteaza cu grija folia alimentara. Ornare: Ciocolata cu orez expandat se daie bucatele cat mai mici. Se aseaza deasupra, lasand pe margine un spatiu gol de aproximativ 1,5 cm. Crema de ciocolata (Nutella/Finetti) se pune intr-un bol si se da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde pana devine fluida. Cu aceasta ciocolata se orneaza pe marginea tortului si peste ciocolata asezata pe mijloc. Untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si laptele apoi cu ajutorul unui posh se fac cateva moatze deasupra. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors