Cheesecake cu clementine si portocale

O reteta ideala cu fructe de sezon de iarna. Rapida, usoara si fara coacere.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 gr biscuiti
  • 150 gr margarina RAMA (sau unt)
  • 13-14 biscuiti intregi
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (scoaca)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina(2 pliculete)
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 portocale
  • 3 mere
  • 4 clementine(pentru decor)
  • 2 lamai

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.

Intre timp, pregatim crema.

Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle, timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron se blendeaza branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina, dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte,  isi pierde proprietatile). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.

Fructele (portocalele, merele si lamaile) le curatam de coaja si le taiem cubulete. Se lasa la scurs. In sucul rezultat punem cativa biscuiti ca suport de al doilea strat de biscuiti. Fructele taiate marunt se amesteca cu crema de branza.

Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de portocale si lamai taiate in doua, punem 1/2 din crema de branza, biscuitii intregi, inmuiati in sucul de la fructe, a doua jumatate de crema, apoi nivelam, decoram cu clementine si il punem la rece.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce