Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul. Se adauga galbenusele, faina, praful de copt si esenta. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, t
Blat: Se bat albusurile spuma, apoi se bat cu zaharul. Se adauga galbenusele, faina, praful de copt si esenta. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu faina.
Sirop: Se fierb ingredientele, mai putin esenta care se adauga la urma.
Crema: Se fierb in bain-marie ouale frecate cu zaharul, ciocolata si laptele amestecand continuu. Cand s-a topit ciocolata se mai lasa putin, apoi se raceste. Se adauga treptat in untul frecat spuma.
Asamblare: Vezi si figura
1. Se taie un bastonas pe verticala din blat ca sa devina un patrat.
2. Patratul se taie in 2.
3. Unul din cele 2 triunghiuri rezultate se mai taie o data in 2.
4. Se taie in 2 unul din cele 2 triunghiuri mici si vor rezulta 2 triunghiuri si mai mici.
5. Un triunghi se taie paralel cu o latura, astfel incat sa se obtina un triunghi mic si un bastonas retezat.
6. Intr-o tava mare se aranjeaza triunghiurile de la cel mai mic la cel mai mare. Sub se asaza bastonasul retezat care sa reprezinte trunchiul, si bastonasul drept ca si suport de brad.
Se insiropeaza si se umple cu crema ca un tort obisnuit. Triunghiurile se imbraca in frisca verde, iar trunchiul si suportul in Finetti. Se orneaza cu jeleuri si fulgi de cocos.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post