Blat de tort cu samburi de caise

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga apoi apa, uleiul si se freaca bine. Dupa 10-15 minute se adauga faina, pesme

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr miez de samburi de caise
  • 100 gr faina
  • 1 lingura pesmet
  • 20 ml ulei
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga apoi apa, uleiul si se freaca bine. Dupa 10-15 minute se adauga faina, pesmetul, albusurile batute cu 50 gr zahar si miezul de samburi de caise zdrobiti, opariti in prealabil in apa clocotita si caramelizati apoi in 50 gr zahar. Se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o forma de tort tapetata cu unt.


Se umple cu diverse creme, dupa preferinte.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Tort cu mere si crema de zahar ars Tort cu piersici

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors