Tortulete de post

Cine spunea ca prajiturile de post nu pot fi delicioase?

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 270 g faina
  • 2 linguri de cacao neagra
  • 1 lingurita rasa de bicarbnat de sodiu
  • 130 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 400 ml lapte de soia
  • 100 ml ulei
  • restul de blat
  • 100 g zmeura
  • 2 lingurite de miere
  • zmeura
  • ornamente pentru decor
  • glazura de lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat.

Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.

Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dai la cuptorul preincalzit, pentru 25 de minute. Verifici cu o scobitoare daca blatul este copt.

Lasi blatul la racit.

Cand este rece il tai cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm( ar trebui sa iti rezulte 12 cercuri), apoi fiecare cerc de blat il tai in doua.

Resturile de blat le sfaramitezi bine cu furculita si le amesteci cu zmeura zdrobita si mierea, pana cand obtii o pasta densa.

Ungi jumatate din cerculetele de blat cu crema si acoperi cu celelate jumatati, presand usor.

Prepari glazura de lamaie conform indicatiilor de pe ambalaj si torni pe tortulete.

Decorezi cu zmeura si ornamente.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors