Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i plac deserturile cremoase şi pentru că am găsit la piaţă nişte piersici foarte gustoase. Am avut un blat foarte fraged şi umplutura aromată de fructe. Nimic sofisticat ori care să ne răpească prea mult timp.
Am pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta, ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura.
Am amestecat faina cu zaharul, praful de copt si un praf de sare.
Am pus apoi untul rece taiat cubulete.
Am amestecat rapid cu degetele pâna am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat si oul vanilia si coaja de lamâie si am framântat pâna am obtinut o coca omogena.
Nu trebuie sa exagerati cu aceasta operatiune, deoarece untul nu trebuie sa se topeasca, riscam ca aluatul sa devina unsuros.
Daca coca obtinuta este prea uscata, puteti sa adaugati putina apa rece. La mine a fost suficient oul.
Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider.
Am scos sâmburii piersicilor, le-am taiat felii si le-am presarat cu zahar.
Dupa ce acestea au lasat sirop, am mai adaugat putina apa rece si le-am pus sa fiarba câteva clocote, cât sa se înmoaie fructele. 5-10 minute ar trebui sa fie suficiente.
Am avut piersici foarte coapte, deci nu a fost nevoie sa fiarba prea mult.
Am scos piersicile din sirop,am diluat o lingura de amidon cu putina apa rece,am pus-o peste sirop si am fiert pâna s-a îngrosat si am obtinut un jeleu.La final am pus ghimbirul razuit.
Am lasat sa se raceasca.
Am pregatit o tava pentru tarta. 28 cm a avut diametrul tava mea.
Am uns tava cu unt.
Am scos aluatul de la frigider. Am lasat cam 1/3 din aluat pentru grilajul de deasupra, din restul aluatului am întins o foaie, destul de mare cât sa pot îmbraca si peretii formei în care am copt.
Am înţepat din loc în loc cu o furculita, apoi am copt 15 minute la 180 de grade C.
Dupa acest timp, am scos tava, am asezat jeleul, piersicile si deasupra am facut un grilaj din aluatul ramas.
Am pus iarasi la cuptor pentru 40 de minute sau pâna ce este copt bine si aluatul de deasupra.
Am lasat sa se raceasca si am pudrat cu zahar.
Nu am reusit sa tai felii prea frumoase pentru ca aluatul a fost foarte sfărâmicios, dar exact cum mi-am dorit sa fie.
La noi nu a rezistat prea mult ))))))))
S-aveţi poftă !!!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post