Am ales ca o reteta de vacanta sa fie cu nuca...sau mai bine zis o nebunie cu nuca. Aceste tarte sunt foarte bogate proteic, dar si la gust, iar de aspect... ma abtin sa mai zic ceva, aratau asa de bine incat imi era si mila sa musc. Se fac foarte repede si sunt super delicioase. Enjoy!
*Pregatim tartele asa:
1.Intr-un robot maruntim biscuitii.Adaugam apoi scortisoara, zaharul, untul topit si framantam bine pana ne rezulta un aluat nisipos.
2.Punem cate 2-3 linguri in cate o forma cu fund detasabil (sau inele de inox) si presam foarte bine cu mana, sau cu o lingurita.Le asezam intr-o tava mare si le punem formele la rece pentru 30 de minute.
3.Dupa acest timp le scoatem si le dam la cuptor, la foc iute pentru 10 minute.Dupa ce le scoatem le lasam sa se raceasca si abia apoi le scoatem usor din forma.
*Pregatim si caramelul asa:
1.Punem intr-o cratita zaharul si il caramelizam pana capata o culoare aurie.Cand s-a topit si este fluid il luam de pe foc si adaugam frisca si untul.Omogenizam usor, apoi punem cratita din nou pe foc.Fierbem usor la foc mic pana incepe sa faca bulbuci si pana caramelul capata o consistenta groasa, densa, undeva in jur la 15 minute.
2.Dupa ce s-a ingrosat punem vasul in apa rece, il racim si il punem in blender .Mixam pana devine fin si isi schimba culoarea in una mai deschisa.
3.Lasam sa se tempereze si apoi il amestecam cu samburii de nuca usor prajiti.
4.Punem in fiecare tarta pe fund cate putina ciocolata topita pe baie de abur, apoi o umplem cu nucile amestecate cu caramel.
5.Decoram dupa bunul plac :-)))
Pofta mare tuturor!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post