O tarta pe cat de simpla, pe atat de interesanta. Servita calda, proaspat scoasa din cuptor, e grozava!
Ingredientele sunt pentru 2 tarte. Una am facut-o cu nuci, iar cealalta cu mac.
Prunelor le-am scos samburii, apoi le-am pus la calit impreuna cu 4 linguri de zahar si scortisoara pana s-au inmuiat si au capatat consistenta unei dulceti.
Aluatul l-am facut asa: Am frecat untul cu zaharul pudra, am adaugat cele 2 oua, apoi faina si cele 6 linguri de apa. Am framantat si am dat la frigider pentru o jumatate de ora, dupa care am intins cu facaletul pe masa presarata cu faina, doua foi rotunde, subtiri.
Cand s-au racit prunele, le-am asezat pe foile de aluat, lasand aluatul liber pe margini, pe care mai apoi l-am intors peste compozitie. Am pus pe una niste miez de nuca, iar pe cealalta mac
Am aşezat tartele in tava de cuptor intinsa, tapetata cu foaie de copt, le-am uns cu galbenus amestecat cu putina apa si le-am tinut la cuptor circa 30 de minute pana s-au rumenit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post