Cu prune dulci de toamnă și nuci proaspete, transformate într-o cremă delicioasă, este pur și simplu minunat o astfel de tartă!
Pregătim prunele.
Se scot sâmburii de la prune și în locul lor se pune miez de nucă tăiat în jumătăți, zahăr vanilat și scorțișoară.
Se lasă așa până se pregătește aluatul.
Pentru aluat de tartă, se amestecă oul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă untul rece și iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul și se încorporează, treptat, făina.
Aluatul se acoperă cu folie și se dă la rece 15 minute.
Pentru crema de nuci se pun într-un vas, pe foc, laptele, zahărul și untul și se lasă până se topește untul, apoi se adaugă nuca măcinată și scorțișoara.
Se ia vasul de pe foc, se amestecă bine compoziția și se lasă la răcit.
Asamblare și coacere tartă cu prune și cremă de nuci.
În forma de tartă se întinde 3/4 din aluat îmbrăcând și pereții formei, se înțeapă aluatul cu o furculiță, apoi se așază prunele și se acoperă cu crema de nuci.
Deasupra se pune restul de aluat sub formă de grilaj.
Tarta cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate porționa și servi pudrată cu zahăr.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post