Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata e irezistibila! Incercati si va veti convinge!

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 foi aluat foietaj
  • 4 lg scortisoara
  • 50 g unt topit
  • cca 10 mere de vara
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 1 lg scortisoara
  • 2 lg faina
  • 1 ou
  • inghetata pentru servit

Mod de preparare

Mai intai se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete.

Se ia o foaie si se desface apoi se intinde usor cu sucitorul. Se unge cu unt topit, apoi se presara 2 lg de scortisoara. Se ruleaza strans si se taie in rondele cam de latimea unui deget.

Tava de tarta se unge bine cu unt, apoi se asaza rondelele una langa alta, acoperind toata suprafata tavii si marginile. Cu ajutorul degetelor se apasa bine rulourile astfel incat sa nu ramana loc liber printre ele, se aplatizeaza peste toata forma. Oul se bate bine, apoi se unge suprafata. Se lasa deoparte.

Se curata merele si se feliaza. Se pun int-un bol, se presara zaharul, scortisoara si faina. Se amesteca bine pana se acopera merele de ingredientele uscate. Se toarna peste aluatul din tava si se intind uniform.

Se ia cealalta foaie de aluat, se intinde usor, se unge cu unt si se presara restul de scortisoara. Se ruleaza si se taie la fel in rondele. Se asaza rondelele pe o foaie de copt, se acopera cu o alta foaie si se aplatizeaza cu ajutorul sucitorului, astfel incat sa se poata acoperi tarta.

Se asaza cu grija aluatul peste mere, se apasa bine, se unge pe deasupra cu ou si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Se serveste calda alaturi de o cupa de inghetata sau se poate servi rece!

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce