O tarta numai buna de pregatit iarna in sezonul citricelor
Preparare aluat :
Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios.
Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa de lamaie, portocala si florile de lavanda tocate marunt.
Se framanta atat cat sa fie amestecate toate ingredientele. Se modeleaza aluatul sub forma unei sfere, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider minim 30 de minute.
Se scoate aluatul de la frigider si se intinde dupa forma in care urmeaza sa fie copt care a fost unsa in prealabil. Se inteapa cu furculita aluatul si se pune deasupra hartie de copt peste care se toarna orez sau boabe de fasole pentru o coace uniform. La final, se inlatura hartia de copt si se mai da la cuptor 5-10 minute pentru o crusta aurie. Se lasa la racit.
Preparare crema:
Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).
Adaugam zaharul si amestecam cu un tel sau un mixer.
Adaugam zema de citrice si mixam bine compozitia.
Adaugam faina cernuta si amidonul, apoi amestecam bine ca sa nu ramana cocolase.
Fierbem compozitia la foc mic, amestecand din cand in cand cu telul pina incepe sa se ingroase.
Stingem focul si adaugam untul la final.
Umplem tarta cu crema de lamaie si o lasam la racit, apoi ornam cu felii de lamaie, limeta, mineola si rodie.
Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post