Azi iti pregatesc un desert folosind ingredientul meu preferat: dovleacul.
Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat. Cerne faina si amestec-o cu sarea. Incorporeaza putin cate putin faina si sarea peste compozitia din bolul robotului de bucatarie. Amesteca ingredientele pana obtii un aluat bine inchegat. Inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider cca 20-30 min pana prepari dovleacul; Pune dovleacul intr-o tava cu hartie de copt; Stropeste-l cu ulei de masline si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade; Incearca-l cu o furculita si cand s-a copt, blendeaza-l si lasa-l sa se raceasca; Scoate aluatul din frigider. Pune faina pe blatul de lucru si intinde aluatul cu un sucitor; Tapeteaza o forma de tarta cu fund detasabil cu unt si faina; Pune blatul deasupra formei si treci usor cu sucitorul peste el; Intinde-l uniform in tava si peste acesta pune o bucata de hartie de copt. Pentru a preveni cresterea in exces a blatului adauga orez, fasole sau linte, in forma de tarta. Introdu aluatul in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 5-7 min. Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca; Bate cele doua oua cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat, adauga esenta de vanilie si smantana; Separat amesteca dovleacul blendat cu coaja rasa de portocala, scortisoara macinata, amidonul si sarea; Cu ajutorul unei linguri, incorporeaza compozitia din ou, zahar, esenta si smantana peste dovleac. Toarna compozitia in aluatul de tarta; Scade temperatura cuptorului la 160 de grade si lasa tarta acolo pentru cca 25 min; Intre timp apuca-te de bezea; Bate albusurile cu zeama de lamaie si sarea folosindu-te de un mixer; Cand bezeaua a inceput sa se inchege, adauga treptat zaharul continuand sa amesteci; Bezeaua este gata atunci cand este lucioasa, iar castronul il poti tine cu susul in jos fara ca ea sa cada din el; Folosind o spatula de silicon, intinde bezeaua peste tarta si creaza moturi; Creste temperatura cuptorului la 180 de grade si introdu din nou tarta inauntru pana ce bezeaua se rumeneste; Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca pe un tocator; Odata racita bag-o la frigider pentru cca 3 ore inainte de a o taia.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post