Clafoutis

Este reteta frantuzeasca cu un gust fantastic, mai ales rece.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 125 g zahar brun
  • 1 lingura amidon
  • 20 g faina
  • un praf de sare
  • 100 g smantana fermentata
  • 150 ml lapte
  • 20 g unt pentru uns forma
  • coaja rasa de lamaie
  • 250 g fructe mici

Mod de preparare

Se unge forma de tarta cu unt, se pudreaza cu 2 linguri zahar brun, se pun fructele spalate si bine scurse, apoi se lasa deoparte.

Intr-un bol se bat ouale intregi si galbenusul cu un praf de sare si restul de zahar, (nu trebuie batut bine, doar cat se topeste zaharul), se adauga apoi amidonul, faina, smantana, laptele, coaja de lamaie, iar dupa omogenizare, se rastoarna peste fructe.

Se lasa la cuptor la foc mediu, 40 min.

Se serveste dupa ce s-a racit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce