Sufleu de visine

Taie in doua batonul de vanilie si scoate-i miezul. Amesteca bine amidonul cu laptele. Bate spuma albusurile cu putina sare. Spala stafidele si tine-l

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g visine fara samburi (poate fi si compot)
  • 500 g branza
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri stafide
  • 1 baton vanilie
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • zahar pudra

Mod de preparare

Taie in doua batonul de vanilie si scoate-i miezul. Amesteca bine amidonul cu laptele. Bate spuma albusurile cu putina sare. Spala stafidele si tine-le putin in apa calduta. Sfarama branza cu o furculita, adauga galbenusurile, zaharul, vanilia si laptele si amesteca bine. Adauga cu grija spuma de albusuri si stafidele. Toarna compozitia intr-o forma pentru sufleu (vas termorezistent) si aseaza visinele. Coace sufleul in cuptorul preancalzit la 180 de grade, aproximativ 45 de minute.
Scoate sufleul din vas, presaral cu zahar pudra si serveste-l cat e inca cald.

Alte retete recomandate:

Papanasi fierti

Dulceata de gutui

Galuste cu prune

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors