Sufleul de portocale sau lamaie este un desert simplu si usor, fructat, cu aroma proaspata. Pentru un aspect deosebit serviti sufleul in coaja fructelor.
Se taie portocalele in jumatati, se scobesc de miez, iar cojile se pun putin la cuptor ca sa se usuce, dupa care (dupa ce s-au racit) se ung cu putin unt si se tapeteaza cu zahar.
In acest timp, se freaca spuma, intr-un vas, untul cu zaharul si se inglobeaza in el faina si laptele, turnat putin cate putin. Se amesteca bine. Se fierbe compozitia pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga galbenusurile, pe rand, apoi coaja rasa de portocale si se amesteca foarte bine. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza usor in preparat. Se toarna in cojile de portocale deja pregatite compozitia, dupa care se baga in cuptorul cald, la foc foarte mic, timp de 30 de minute.
Sufleul de portocale sau lamaie se serveste pudrat cu zahar sau coaja de fructe.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post