Sufleu de pepene galben

Cand am pregatit acest sufleu, mi-am imaginat ca va avea un gust atat de bun, aromat si fin, toata familia a fost incantata.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene galben mic, copt si parfumat
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • pepite de ciocolata

Mod de preparare

Pepenele curatat, pulpa taiata cubulete, se paseaza cu blenderul sau robot, rezultatul se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana scade, amestecand mereu.

Dupa ce s-a racit, se incorporeaza galbenusurile frecate cu un praf de sare, zahar si zeama de lamaie, se pune castronul intr-un vas pe bain marie si se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa si are consistenta unei budinci.

Se da vasul deoparte sa se raceasca foarte bine, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma tare.

Se imparte compozitia in vase mici termorezistente, deasupra se pun pepite de ciocolata, se pun vasele intr-o tava, se adauga apa fiarta pana la jumatatea vaselor si se coc 1 h, la foc moderat.

Inainte de servire, se lasa vasele la frigider.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce