Se curata merele, se taie feliute subtiri si se pun intr-un vas pe foc, presarate cu 50 gr zahar si stropite cu vin. Cand scade tot sucul, se trec me
Se curata merele, se taie feliute subtiri si se pun intr-un vas pe foc, presarate cu 50 gr zahar si stropite cu vin. Cand scade tot sucul, se trec merele prin sita si se obtine un piure. Se face un sirop bine legat din cele 400 gr zahar si apa si se amesteca in piureul de mere. Se pune din nou vasul pe foc si se fierbe bine, pana se ingroasa piureul. Se bat albusurile spuma tare, se inglobeaza usor in piureul de mere, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o forma bine tapetata cu unt si pesmet si se coace sufleul in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 40 de minute.
Se scoate forma din cuptor si se serveste sufleul fierbinte. Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Placinta cu branza
Ciocolata de casa
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post