Sufleu de gutui

Toate anotimpurile au frumusetea si farmecul lor, dar pentru mine toamna inseamna bucurie, belsug; nu pot uita nici acum zilele de toamna cand toata casa era invadata de mirosul fructelor, dar mai ales al gutuilor cu"puf galben ca de pui"!! Acest sufleu are un gust incredibil de bun, iar de aroma nici nu mai vorbesc!

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 6 albusuri
  • 1 cana cu zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt

Mod de preparare

Gutuile spalate, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un vas pe foc cu 1 cana cu apa, zahar si se lasa la fiert 30 min. Dupa ce au fiert bine, se paseaza, se trece rezultatul prin sita, iar dupa ce s-a racit foarte bine, se adauga albusurile batute spuma cu zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Dupa omogenizare, se imparte compozitia in forme mici termorezistente unse cu unt si la cuptor vor sta 30 min. Se servesc pudrate cu zahar dupa ce s-au racit, dar nimeni nu va astepta sa se raceasca, cum nici noi nu am facut-o!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce