Aluatul Se prepara un aluat de clatite din alimentele indicate, se lasa sa se odihÂneasca o ora. Se coc 12 clatite de 15 cm diametru. Se scurge zea
Aluatul
Se prepara un aluat de clatite din alimentele indicate, se lasa sa se odihÂneasca o ora. Se coc 12 clatite de 15 cm diametru. Se scurge zeama de la trei lamai si se pune peste clatite care se lasa sa se macereze 15 minute, apoi se scurg, puse pe o sita.
Crema
Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Se freaca galbenusurile cu 70 g zahar, apoi se adauga faina si laptele, turnat cate putin si se amesteca mereu. Se pune vasul pe foc mic si se amesteca 7—8 minute. Se lasa sa se raceasca pana devine numai calÂdut si se adauga coaja rasa de la trei lamii. Se bat spuma tare albusurile cu restul de zahar si se amesteca in crema, foarte usor, de jos in sus. Aceasta crema se pune, cu lingura, pe jumatate din fiecare clatita si se acopera indoind cealalta jumatate fara sa se apese.
Alte retete recomandate:
Placinta cu dovleac
Papanasi fierti
Ciocolata de casa
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post