Sufleu de cirese

Sufleul este in general un desert fin si apreciat. Iti propunem sa incerci si sufleul de cirese, perfect pentru o dupa-amiaza de vara.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr cirese
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 100 ml vin rosu
  • 3 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • vanilie
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se spala ciresele, se scot coditele si samburii si se lasa la macerat, 1 ora, in vinul amestecat cu 50 gr zahar.

Dupa 1 ora, ciresele se scurg in strecuratoare. Se freaca spuma, intr-un castron, untul cu zaharul, se adauga vanilia, romul, pesmetul si cele 3 galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Ciresele bine scurse se amesteca in compozitie. Se bat cele 6 albusuri spuma tare si se inglobeaza usor, amestecand cu lingura, de sus in jos. Totul se pune intr-o forma tapetata cu unt si faina, la bain-marie si se fierbe in cuptorul cald, timp de 60 de minute.


Se scoate sufleul de cirese din cuptor si se serveste fierbinte.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors