Sufleu de banane

Se fierb intr-un vas laptele cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca fecula cu putin lapte rece si se adauga in lapte. Se pune din nou lapt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 25 gr fecula
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 banane coapte
  • 4 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 3 linguri rom
  • 30 gr unt
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Se fierb intr-un vas laptele cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Se amesteca fecula cu putin lapte rece si se adauga in lapte. Se pune din nou laptele la fiert, in clocote mici, pana scade bine si se leaga. Se ia vasul de pe foc. Se prepara piureul de banane astfel: se curata fructele, se dau prin sita si se amesteca cu laptele caldut. Se adauga in piureul de banane galbenusurile, unul cate unul, incorporandu-se fiecare in parte. La sfarsit, se inglobeaza usor, amestecand cu lingura de lemn, de sus in jos, albusurile batute spuma tare si romul. Se pune compozitia intr-o forma bine tapetata cu unt si pesmet, se pun deasupra sufleului bucatele de unt si se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Se scoate forma cu sufleul din cuptor si inainte de a-l servi, se pudreaza cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Tarte cu fructe

Spuma de capsuni

Portocale umplute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors