Crema de Caramel

Crema de caramel este un desert simplu si delicios. Pentru a face aceasta reteta de crema de caramel aveti nevoie de lapte, zahar si oua.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150ml frisca lichida
  • 450ml lapte
  • 4 oua intregi + 1 galbenus
  • 120g de zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 150g zahar pentru caramelizat

Mod de preparare

Crema de caramel este un desert simplu si delicios. Pentru a face aceasta reteta se topeste mai intai zaharul.
Cand acesta este lichid se toarna in formele in care urmeaza sa fie pusa crema si se tapeteaza bine peretii acestora.
In alt va se pun la fiert laptele si frisca, in momentul in care au inceput sa fiarba stigem focul si lasa sa se racesca cel putin 30 de minute.
Amestecam ouale cu zaharul si le batem bine cu telul pana ce zaharul s-a topit, in acest moment adugam laptele strecurat peste compozitie. Amestecam bine dupa care turnam compozitia in formele tapetate cu zahar.
Punem formele intr-o tava, iar in tava adugam apa fiarta. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formelor. Crema de caramel se da la cuptor pentru 40-50 de minute.


Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se racesca dupa care le dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte de servire crema de caramel se rastoarna pe farfurioare.
Sursa acestei retete este blogul Anita's Kitchen Flavours.
Alte retete de dulciuri recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors