Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

Strudelul cu mere este oricum un desert foarte apreciat, dar varianta originala al lui, adica strudelul vienez cu mere si sos de vanilie este incantatoare.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr aluat pentru strudel (foi de placinta)
  • 1 kg mere
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de pesmet
  • 1-2 lingurite de scortisoara
  • 1-2 linguri de zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • Pentru sosul de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 80 gr amidon
  • 30 ml esenta de vanilie (sau baton de vanilie 10 gr)

Mod de preparare

1. Curata merele, taie-le in cubulete sau da-le pe razatoare, adauga zaharul, pesmetul, scortisoara si oul intreg si amesteca bine.

2. Ia 2 foi de strudel, unge-le deasupra cu putin ulei, pune mere peste si ruleaza pe marginea lunga; pune in tava tapetata cu hartie de copt.

3. Unge-le cu ulei, acopera-l cu o folie si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.

7. Pune strudelul la cuptor si coace-l 30 de minute.

8. Pudreaza-l din belsug cu zahar pudra.

Pentru crema de vanilie se amesteca toate ingredientele si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca constant pana se obtine o crema suficient de moale.


Strudelul vienez cu mere se serveste rece alaturi de crema de vanilie calda.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors