Strudelul cu dovleac este un desert delicios, care, in ciuda denumirii sofisticate, se face extrem de usor si poate fi la indemana oricu atunci cand se anunta musafiri.
Se curata dovleacul de coaja, se indeparteaza samburii, iar miezul ramas se rade pe razatoarea mare. Radeti coaja de la portocala si lamaie pe razatoarea cea mai mica, iar sucul de la cele doua fructe il stoarceti intr-o cana. Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei (optional se poate folosi margarina) si se caleste dovleacul pana devine pastos. Se adauga zaharul (tot sau dupa gust, iar pentru diabetici se poate folosi indulcitor special), scortisoara si sucul fructelor si se mai lasa pe foc 5-10 minute. Amestecati bine si ajustati cu zahar sau alte mirodenii preferate dupa gust. Compozitia se lasa sa se raceasca.
In tava de aragaz unsa cu putin ulei asezati hartia de copt. Impartiti foile de placinta in 3 portii (cate 4-5 foi pentru o rulada). Ungeti fiecare foaie cu putin ulei cu ajutorul unei pensule si le asezati una peste alta cate 4: foaie - ulei- foaie-ulei, s.a.m.d. Intindeti un strat de umplutura complet racita pe jumatate din suprafata foii si realizati o rulada ca in imagine. Cele trei rulade incap perfect in tava de aragaz. Se ung si deasupra cu putin ulei.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 175 grade si se coc timp de 25-30 minute fara a deschide cuptorul.
Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie suficient de gros cat sa ajute la racirea lenta a ruladelor. Astfel foile devin mult mai fragede. A doua zi dupa preparare sau dupa 4-5 ore minim placinta are un aspect si un gust desavarsit.
Strudelul cu dovleac se serveste rece, taiata in portii generoase si montata pe farfurie cu o felie de portocala.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post