Mousse au chocolat (mousse de ciocolata)

1. Taiati ciocolata in bucati mici. 2. Puneti la incalzit laptele. Retrageti-l de pe foc cand devine fierbinte si adaugati ciocolata. 3. Amestecati cu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170g de ciocolata amaruie
  • 80 g de lapte
  • 1 galbenus
  • 4 albusuri
  • 2 linguri de zahar.

Mod de preparare

Taiati ciocolata in bucati mici si puneti la incalzit laptele. Retrageti-l de pe foc cand devine fierbinte si adaugati ciocolata. Amestecati cu o lingura de lemn pana cand se topeste ciocolata. Adaugati galbenusurile iar albusurile bateti-le spuma. Cand albusurile incep sa se intareasca, adaugati zaharul. Adaugati un sfert din albusurile batute spuma in amestecul de ciocolata si lapte si amestecati usor. Adaugati usor si restul de albusuri. Incercati sa amestecati cat mai usor astfel incat spuma sa nu se lase. Ea trebuie sa devina omogena si nu trebuie sa mai vedeti nici o urma de albus. Varsati spuma in pahare. Puneti paharele la rece cel putin o ora, eu le-am lasat o noapte intreaga.


Pofta buna! Reteta Mousse au chocolat a fost propusa de irina.d pe forum culinar.ro Alte retete de spume gasiti aici: Spuma de ciocolata, Mousse de sampanie, SPUMA DE PORTOCALE

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors