Desert cremos cu mure este un desert stratificat, cu blat pufos si o crema delicioasa, care te va face sa ceri inca doua-trei portii.
Blatul:
Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul.
Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt.
Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie.
Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Dam blatul in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana este copt.
Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca, apoi il rupem bucatele cu degetele.
Crema:
Mixam smantana pentru frisca.
Separat punem mascarponele, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si batem cu mizerul la viteza mica.
Peste crema de mascarpone punem frisca batuta si o incorporam cu o spatula de silicon.
Pentru insiropat:
Punem niste apa la infierbantat.
Frecam ness-ul cu zaharul si putina apa fierbinte, iar cand s-a racit punem crema de lichior.
Ne pregatim paharele in care montam desertul.
Punem bucatele de blat, le insiropam cu ness, cate putina crema de mascarpone, cateva mure, iar blat pe care il insiropam.
Pregatim astfel 4 pahare.Avem grija sa ne mai ramana crema
Restul de crema o mixam cu mure si o punem peste ultimul strat de blat.
* Doresc sa testez produsele Philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!
Decoram desertul cremos cu mure cu inimioare de zahar roz si mure proaspete sau congelate.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post