Sfintisori moldovenesti

Sfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingurita sare
  • 8 lingura zahar
  • 5 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 buc. drojdie
  • 1 buc. esenta vanilie
  • 600 gr faina
  • 500 ml apa calduta
  • 1 ceasca miere de albine
  • 1 ceasca miez de nuca macinat

Mod de preparare

Sfintisorii moldovenesti sunt o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar. turnam apa calduta incet peste aluat si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Aluatul il framantam pana incepe sa faca besici si apoi adaugam uleiul si iar framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim castronul cu un prosop curat si il lasam la dospit intr-un loc cald timp de 30 min. Dupa ce a crescut aluatul formam sfintii in forma de opt ii punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ii dam la copt 40-45 min la foc potrivit. In mierea de albine punem putina apa sa nu fie prea groasa si ungem sfintisorii moldovenesti dupa ce s-au racit, cu pensula apoi ii dam prin miezul de nuca.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide