Sfintisorii moldovenesti este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar.
Sfintisorii moldovenesti sunt o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Punem intr-un castron faina, drojdia, sarea si o lingura de zahar. turnam apa calduta incet peste aluat si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Aluatul il framantam pana incepe sa faca besici si apoi adaugam uleiul si iar framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Acoperim castronul cu un prosop curat si il lasam la dospit intr-un loc cald timp de 30 min. Dupa ce a crescut aluatul formam sfintii in forma de opt ii punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si ii dam la copt 40-45 min la foc potrivit. In mierea de albine punem putina apa sa nu fie prea groasa si ungem sfintisorii moldovenesti dupa ce s-au racit, cu pensula apoi ii dam prin miezul de nuca.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post