Tarta cu portocale

Aluatul de baza:faina si stafidele se dau prin masina de tocat si se framanta. Coca o putem tine la frigider intr-o punga de plastic. Se framanta alu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g aluat de baza:2/5 faina integrala de secara; 3/5 stafide sau curmale
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 100g curmale fara samburi
  • 100 g migdale
  • 2 banane zdrobite
  • 2 linguri germeni de grau
  • 3 portocale taiate marunt
  • 2 mere rase mare
  • 5 linguri smantana batuta

Mod de preparare

Aluatul de baza:faina si stafidele se dau prin masina de tocat si se framanta. Coca o putem tine la frigider intr-o punga de plastic.

Se framanta aluatul cu anasonul si coriandrul si se pune in forme. Se toaca impreuna curmalele si migdalele si se amesteca celelalte ingrediente.
Compozitia se imparte in forme si se orneaza cu felii de portocala sau de banana. Vara se decoreaza, punandu-se deaspura un strat de boabe (struguri, coacaze) proaspete, peste care se toarna smantana.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala