Prune coapte

Se taie prunele pe jumatate si se pun intr-un vas termorezistent. Presaram deasupra zaharul si se toarna sucul de portocala apoi se preseaza o folie p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9-12 prune
  • in functie de marime
  • 2 linguri de zahar
  • suc de portocale
  • 50g margarina
  • 2 linguri de sirop de zahar rafinat sau miere
  • 50g cereale

Mod de preparare

Se taie prunele pe jumatate si se pun intr-un vas termorezistent. Presaram deasupra zaharul si se toarna sucul de portocala apoi se preseaza o folie pergament peste si se coc timp de 20-25 minute pana se inmoaie.

Intre timp se topeste untul impreuna cu siropul de zahar intr-o tigaie. Se ia de pe foc si se adauga cerealele amestecand bine.

Se indeparteaza hartia, se acopera prunele cu cereale apoi se baga la cuptor inca 10 minute pana cand topingul devine crocant si auriu.

Este un desert usor care poate fi preparat in post.
Alte deserturi de post:

shake de banane

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala