Piersici in ciocolata

Se spala piersicile, se taie in jumatati si apoi in felii groase. Se unge o tava cu unt, se asaza piersicile, se presara cu zahar si se introduce tava

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 piersici mari
  • o lingura de unt
  • o jumatate de cana de zahar
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de esenta de rom
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala piersicile, se taie in jumatati si apoi in felii groase. Se unge o tava cu unt, se asaza piersicile, se presara cu zahar si se introduce tava in cuptorul incins. Se desfac doua linguri de miere cu putina apa si se stropesc fructele. Se lasa cateva minute, sa se inmoaie piersicile.

Intre timp, se face o glazura de ciocolata. Se pune laptele la fiert intr-un vas, la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucati, ca sa se topeasca, doua linguri de zahar, doua linguri de cacao si un pliculet de zahar vanilat si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si se da la racit. Se scot feliile de piersica din tava, se dau prin glazura de ciocolata si se asaza pe un platou. Se poate servi cu inghetata de cacao.
Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors