Mere coapte

Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Merele se spala, se scobesc si li se face o crestatura adanca de 1 mm de jur-imprejur, ca sa nu le crape coaja in cuptor. Se umple fiecare scobitura cu zahar, peste care se pune putin unt. Se unge o forma cu unt, se toarna 3-4 linguri de apa in tava si se asaza merele in ea.

Se coc in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se face un sirop din 200 ml apa si 100 g zahar, care se fierbe pana cand scade lichidul la jumatate. Cat timp se coc, merele se stropesc din cand in cand cu acest sirop.

Se servesc calde.

Alte retete recomandate:

Tort de mere cu crema de zahar ars

Gogosi cu mere

Tiramisu cu capsuni

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors