Se spala bine gutuile si se taie in sferturi. Se curata de seminte, se inlatura partea intarita si se taie in felii nu foarte groase. Se unge o tava
Se spala bine gutuile si se taie in sferturi. Se curata de seminte, se inlatura partea intarita si se taie in felii nu foarte groase. Se unge o tava cu unt si se asaza feliile de gutui. Se presara cu zahar, nuca macinata, scortisoara si zahar vanilat si se da tava la cuptor. Se dizolva mierea in patru linguri de apa calduta (nu fiarta) si se adauga treptat peste gutui. Se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana cand se inmoaie gutuile.
Se servesc pe o farfurie, adaugandu-se doua-trei linguri din sosul care s-a lasat in tava, o lingurita de miere si un praf de scortisoara.
Alte retete fructe recomandate
Spuma de capsuni
Tarta cu visine
Capsuni cu zahar
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post