DESERT DIN PEPENE CU IAURT

Pepenele se curata de coaja. Menta se curata, se spala si se taie marunt. Se pastreaza cateva frunze pentru decor. Iaurtul se bate si se amesteca cu m

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pepene galben 2.800kg
  • iaurt degresat (0% grasime) 0.500kg
  • vin dulce alb (16-22% alcool) 0.150l
  • miere zaharisita 0.050kg
  • menta frunze 0.050kg
  • gelatina 0.050kg

Mod de preparare

Pepenele se curata de coaja. Menta se curata, se spala si se taie marunt. Se pastreaza cateva frunze pentru decor. Iaurtul se bate si se amesteca cu menta taiata marunt si miere. Separat, in 50ml vin se inmoaie gelatina se lichefiaza la bain-marie sau la foc mic si se adauga peste iaurt. Compozitia se pune in forme si se tine la frigider 3 ore. Separat, se pregateste sosul astfel: 2/3 din miezul de pepene se mixeaza cu restul de vin si se pune pe farfuria racita. In sos se adauga sfere din restul de miez de pepene galben si forma cu iaurt gelificat.
Se decoreaza cu frunze de menta proaspata.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala