Decojim ananasul, se taie sfeturi si se indeparteaza cotorul; pulpa se taie cuburi. Se da in fiert 1 I apa cu 125 g zahar, batonul de vanilie crestat
Decojim ananasul, se taie sfeturi si se indeparteaza cotorul; pulpa se taie cuburi. Se da in fiert 1 I apa cu 125 g zahar, batonul de vanilie crestat si coaja de lamaie. Se toarna acest sirop peste bucatile de ananas si se lasa sa se marineze la frigider cca 12 ore.
Se indepareaza batonul de vanilie si se paseaza ananasul, cu tot cu lichid.
Intr-o craticioara, se dau in clocot 250ml apa Cu 125 g zahar; se toarna peste pliculetele de ceai si se lasa sa se infuzeze 15 min.
Se toarna apa minerala, apoi se rastoarna in dispozitivul pentru cuburi de gheata; se da la congelator 6 ore.
Se desprind cuburile de menta, se piseaza si se repartizeaza in 4 cupe sau pahare.
Se asaza deasupra capsuni si zmeura si se completeaza cu piureu de ananas.
Se orneaza cu capsuni si menta.
Alte retete cu capsuni
Spuma de capsuni
Dulceata de caspuni
Prajitura cu capsuni
Pentru ca am vrut sa profit din plin de abundenta legumelor si mai ales a vinetelor, am zis sa pregatesc ceva mai altfel...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala