Banane flambate

Bananele flambate se prepara foarte usor si sunt un desert simplu dar foarte gustos. Bananele se servesc cu crema de vanilie, iaurt sau inghetata.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 banane
  • 4 lg zahar
  • un cub de unt
  • 25 ml whiskey
  • inghetata de vanilie
  • decor Caramel cu vanilie (Rasnita Kotanyi)

Mod de preparare

Se topeste zaharul intr-o tigaie dupa care adaugam untul si cativa stropi de apa. Dupa ce s-a topit se pun bananele intregi sau taiate felii mai mari si le sotam un pic.

Cand e aproape gata punem whiskey-ul si si le flambam. Le servim pe platou alaturi de inghetata de vanilie si decor de caramel cu vanilie. Un desert usor de preparat si foarte fin.


Pofta buna! Reteta Banane flambate a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala