Risotto cu suc de portocale si capsuni

Nimic nu poate fi mai cremos si mai gustos decat acest desert aromat de primavara: risotto cu suc de portocala si capsuni. O reteta simpla, dar delicioasa si fina ca o o budinca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700g lapte
  • 50g zahar
  • Semintele de la o pastaie de vanilie
  • O lingura unt
  • 175g orez
  • Sucul de la o portocala
  • O jumatate de conserva de lapte de cocos
  • O cana mare de capsuni
  • taiate in jumatati

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai mare, la foc potrivit, pune impreuna laptele, zaharul si vanilia si amesteca frecvent pana cand incepe sa fiarba.
  2. Da focul la minim, acopera oala si pastreaza cald.
  3. Intr-o tigaie pune untul la topit, la foc mediu.
  4. Adauga orezul si prajeste-l, amestecand incontinuu, timp de doua minute.
  5. Adauga sucul de la portocala si mai lasa-l doua minute.
  6. Adauga jumatate din cantitatea de lapte cu vanilie, amestecand continuu, pentru 5 minute.
  7. Repeta actiunea de mai sus si pentru cealalta cantitate de lapte ramasa (poti sa nu o adaugi pe toata daca ti se pare prea lichid) si gateste-l pentru 15 minute.
  8. Ia risotto-ul de pe foc, adauga laptele de cocos, amestecand bine, si lasa-l deoparte pentru 5 minute.

Risotto se serveste imediat in boluri mici, individual, cu capsuni proaspete deasupra sau chiar gem de capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide