Mere coapte

Mere coapte

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mere – 4 buc
  • Batoane de scortisoara – 4 buc
  • Scortisoara pudra – 2 lingurite
  • Unt – 100 g
  • Stafide – 100 g
  • Pastaie de vanilie – 1 buc
  • Cognac sau cherry – 100 ml
  • Zahar brun – 4 linguri
  • Cardamon boabe – 3-4 buc
  • Ienibahar boabe – 3-4 buc
  • Apa – 50 ml
  • Inghetata de caramel sau vanilie – 4 scoops
  • Topping de vanilie – 4 linguri

Mod de preparare

Scobeste merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza;

Pune-le in Crock Pot 6 L Saute si adauga apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar;

Infige in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umple merele cu stafide;

Adauga cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata putina scortisoara pudra ( pe fiecare in parte);

Aplicam apoi cate un cub de unt deasupra;

Stropeste-le cu cognac sau cherry;

Desfa pastaia de vanilie si adauga si semintele in vas;

Seteaza Crock Pot 6 L Saute pe timpul de 2 ore si 30 min (pentru 4 mere mari) si programul “high”;

Verifica-le, si cand s-au inmuiat serveste-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra;

Pofta buna !

mere_coapte_001

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide