Mere umplute

Daca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti incalzeasca sufletul intr-o seara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • mere
  • nuci
  • zeama de lamaie
  • margarina sau unt
  • scortisoara
  • cardamom
  • zahar vanilat
  • miere de albine
  • visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare

Mod de preparare

Daca vrei sa realizezi ceva deosebit cu mere iti recomand merele umplute. Un desert rustic, grozav, numai bun sa-ti incalzeasca sufletul intr-o seara rece. Merele se spala, se golesc de casuta semintelor si de o parte din interior, asigurandu-ne ca ramane destul loc pentru umplutura. Este preferabil sa nu fie decojite, pentru ca in coaja concentratia de vitamine si minerale este dubla fata de cea din pulpa. Se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Se inteapa coaja din loc in loc cu o scobitoare- evitand astfel explozia merelor in cuptor. Se umple fiecare mar cu: putin unt sau margarina, visine din dulceata si amestec de nuci taiate marunt, zahar vanilat, scortisoara si cardamom. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru 25-30 minute.


Se servesc fierbinti, stropite din belsug cu miere de albine . Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors