Inimioare de turta dulce

Se presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit, ingredientele aromate pisate s

Timp pregatire
800 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. miere
  • 3 oua
  • 250 gr. zahar pudra
  • 50 gr. unt
  • 10 gr. bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura cu rom
  • cite 5 gr. de anason
  • cuisoare
  • nucsoara rasa (toate impreuna - 1/2 lingurita)
  • 5 gr. scortisoara
  • 600-700 gr. faina

Mod de preparare

Se presara faina pe o planseta; se aduna o parte la marginea acesteia si se adauga zaharul, mierea, ouale, untul topit, ingredientele aromate pisate si cernute prin sita, romul - in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu; se framinta aceasta compozitie, pina ce se obtine un aluat moale, care se lasa sa stea de seara pina dimineata (12 ore). Se framinta din nou aluatul, se intinde o foaie de grosime potrivita, din care se taie cu o forma metalica inimioare de diferite marimi, care se coc in cuptorul bine incins. Cind sint inca fierbinti, se ung cu ou si se decoreaza cu glazura de albus, folosind un cornet de hirtie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors