Granola de casa

Granola de casa este un mic dejun delicios si sanatos pentru intreaga familie.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fulgi de ovaz
  • 150 g germeni de grau
  • 200 g miez de nuca tocat sau migdale
  • 50 g susan
  • O lingura zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • Un praf de sare
  • 50 ml ulei vegetal
  • 100 g miere
  • 100 ml apa
  • 100 g merisoare deshidratate sau alte fructe uscate

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 300 C. Intr-un bol mare amestecati fulgii de ovaz, germenii de grau, zaharul brun, scortisoara si sarea. Faceti o fantanita in mijlocul amestecului si adaugati uleiul, mierea si apa. Framantati amestecul pana la omogenizare apoi imprastiati-l pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coaceti granola pana se rumeneste, aproximativ 40 minute, amestecand din 10 in 10 minute. Lasati granola sa se raceasca complet apoi adaugati fructele uscate.


Se poate servi cu iaurt si fructe de sezon.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors