Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie termorezistenta), se ung bananele cu p
Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie termorezistenta), se ung bananele cu putin unt topit, se presara zahar si se tin doua minute pe plita, intorcandu-se pe ambele parti. Franzela se taie in patru bucati, de lungimea unei banane, iar acestea se taie pe jumatate, pe lungime. Se dau bucatile de franzela prin oul batut, amestcat cu lapte, apoi se prajesc in unt topit. Se scot si se presara cu zahar tos, cat sunt inca fierbinti. Se pregateste un sos de zahar ars. Se arde zaharul intr-un vas la foc mic si se adauga o lingura de faina si un pahar de apa. Se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.
Bucatile de franzela se pun pe o farfurie, se toarna o lingura de miere si se asaza cate o jumatate de banana deasupra. Se stropesc cu sosul de zahar ars si se presara cu scortisoara.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Tarta cu fructe
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post