Alvita de casa este delicioasa, o gustare dulce adorata de copii. Se poate prepara in foi de aluat sau de napolitana - varianta rapida.
Miezul de nuca se pune intr-o tava incinsa cat sa se coloreze putin, si sa-i cada cojile daca le frecam in maini. Batem albusurile spuma. Punem mierea la foc mic pana incepe sa clocoteasca, adaugam zaharul si sucul de lamaie deodata. Asezam vasul pe marginea focului si amestecam puternic cu un tel para inca vreo 10 minute pana se intareste.
Se toarna acest amestec fierbinte peste spuma de albusuri si amestecam cu acelasi tel para la fel de puternic, la foc potrivit, inca 15 minute.
Luam oala de pe foc, adaugam zaharul vanilat si nucile si amestecam usor. Punem acest amestec intre doua foi de napolitana, si asezam deasupra o greutate, ca sa se lipeasca.
Alvita de casa se taie bucati dupa ce s-a intarit dar este inca putin calda.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post