Vargabeles(Prajitura cu branza)

1. Se amesteca toate ingredientele de mai sus si aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie se face taietei lati din 3 oua, 1/2 kg. faina

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1/4 kg. faina
  • 150g. unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingura de zahar
  • Pentru umplutura: 300g. branza dulce de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri stafide
  • rom (esenta)

Mod de preparare

1. Se amesteca toate ingredientele de mai sus si aluatul rezultat se pune pe o farfurie. Intre timp, fie se face taietei lati din 3 oua, 1/2 kg. faina si 10 linguri de apa, fie se cumpara de la magazin. Se fierb taietei in apa sarata, se scurg si se amesteca intr-un bol cu 1 lingura de unt.

2. Se prepara umplutura: se tin stafidele cel putin o ora in rom. Se amesteca branza cu cele 2 galbenusuri si cu albusurile batute spuma, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele. Acest amestec se pune peste taieteii fierti si se amesteca usor. Aluatul se imparte in doua parti inegale: partea mai mare se pune in tava, in asa fel incat sa cuprinda si marginile tavii. Se pune umplutura si se acopera cu cea de a doua foaie, care se inteapa pe toata suprafata cu furculita, se unge cu galbenus si se coace.
Calda, se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in patrate.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

Am pregatit doi cozonaci foarte buni, avand ca inspiratie reteta Jamilei, numai ca eu i-am umplut cu rahat si i-am rulat....

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide