Turta dulce delicioasa

Pentru turta dulce se pune mierea in vasul in care se va pregati compozitia si se amesteca pe marginea masinii pana se moaie. Se da la o parte, se pune zaharul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g miere
  • 350 g faina
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un varf de lingurita de scortisoara
  • un varf de lingurita de cuisoare
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura ulei
  • 3/4 pahar de nuci
  • unt sau
  • ulei pentru uns tava.

Mod de preparare

Pentru turta dulce se pune mierea in vasul in care se va pregati compozitia si se amesteca pe marginea masinii pana se moaie. Se da la o parte, se pune zaharul, faina cernuta, cate putin odata. si dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rand. Se freaca totul bine, se mai adauga bicarbonatul proaspat cernut, apoi cuisoare si scortisoara pisata, rom, ulei si nuci curatite, nesfaramate. Se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se pun deasupra bucati de nuca si prajitura se coace la foc potrivit.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort Clepsidra - Reteta delicioasa pentru un desert aniversar

Abia acum reușesc să postez rețeta cu tortul pe care l-am făcut în iulie pentru ziua mea de naștere. Torturile pe...

Tort Clepsidra - Reteta delicioasa pentru un desert aniversar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide